ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Μια απαλή αίσθηση μισολιωμένης σοκολάτας πλημμυρίζει το στόμα και λειτουργεί κατευναστικά για το συσσωρευμένο άγχος της ημέρας. Δοκιμάστε το.

Υλικά συνταγής

  • 250 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 45 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 40 ml γάλα φρέσκο
  • 90 γρ μαργαρίνη
  • Για την επικάλυψη:
  • 125 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  3. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε την σοκολάτα σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο [ή αλεύρι] ένα ταψάκι ή φόρμα κέϊκ και ρίχνουμε το μείγμα.
  5. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 12′ -14′ μόνο για να μείνει υγρό το κέϊκ.
  6. Φτιάχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα για την επικάλυψη ως εξής: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει, και την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Την αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά.
  7. Βγάζουμε από τον φούρνο, περιχύνουμε με το τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρουμε αμέσως.