Υλικά συνταγής
- 300 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 300 ml κρέμα γάλακτος
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive ή άλλα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ σε παχύρρευστη μορφή [σαντιγί] και τη τη βάζουμε στο ψυγείο.
- Τεμαχίζουμε σε μικρά κομματάκια τη κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε καλά το γάλα, περιχύνουμε με αυτό τη θρυμματισμένη σοκολάτα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε για να λιώσει η σοκολάτα. Αφήνουμε να περάσουν 5 λεπτά για να κρυώσει η σοκολάτα.
- Βγάζουμε την κρέμα / σαντιγί από το ψυγείο και λίγη – λίγη τη ρίχνουμε στη σοκολάτα ανακατεύοντας απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα απαλό και ομοιόχρωμο.
- Θρυμματίζουμε [όχι σε σκόνη] τη ποσότητα των μπισκότων που θέλουμε στο multi.* Σε μεγάλο μπολ ή σε ποτήρια, για ατομικές μερίδες, ρίχνετε σε στρώσεις μπισκότα και κρέμα σοκολάτας. Τελειώνετε με τελική στρώση τη σοκολάτα [προαιρετικά με κορνέ για καλύτερο διακοσμητικό σχέδιο] και πασπαλίζετε με λίγο ακόμη μπισκότο. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο να παγώσει.
* Τη ποσότητα του μπισκότου θα την υπολογίσετε ανάλογα με τη ποσότητα των ποτηριών ή το μέγεθος του μπολ που θέλετε να γεμίσετε καθώς επίσης και αν προτιμάτε περισσότερη σοκολάτα στο … ποτήρι σας.