ΤΡΑΓΑΝΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΑΧΛΑΔΙΑ



Μια υπέροχη συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό. Τραγανή σφολιάτα με σοκολάτα και αχλάδια για όλη την οικογένεια και όλες τις ώρες. 

Υλικά συνταγής

  • 1/3 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα αλεσμένη 
  • 1/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 400 γρ. κομπόστα αχλάδι στραγγισμένο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 ° C στις αντιστάσεις ή στους 180 ° C στον αέρα και στρώστε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολα. 
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα, τη καστανή ζάχαρη και τη σοκολάτα.
  3. Παίρνετε ένα φύλλο σφολιάτας και τη κόβετε σε διαστάσεις 20 Χ 24 εκ. Κάνετε 12 οριζόντιες σχισμές, αφήνοντας 2 εκ. περιθώριο περιμετρικά. Κόβετε και το δεύτερο φύλλο σφολιάτας σε διαστάσεις 18 Χ 24 εκ.
  4. Τοποθετείτστε το μικρότερο φύλλο σφολιάτας πάνω στη λαδόκολλα στο ταψί. Απλώστε από πάνω το μείγμα αμυγδάλου, σοκολάτας αφήνοντας περιθώριο 3 εκ. περιμετρικά. Προσθέτετε από πάνω τις στραγγισμένες φέτες αχλαδιού.
  5. Με ένα πινέλο αλείφετε περιμετρικά τη σφολιάτα και τη σκεπάζετε με τη μεγαλύτερη σφολιάτα. Πατήστε τις άκρες με το άλειμμα του αυγού, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να σφραγίσει. Αλείφουμε με το υπόλοιπο αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό τη σφολιάτα, πασπαλίζετε με τη 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη και ψήνετε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε με σαντιγί [προαιρετικά].