COOKIES ΜΕ ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ & ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Από την Σταυρούλα Κοντοπούλου




ΥΛΙΚΑ
  • 3/4 φλ. βούτυρο Lurpak 
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1 φλ. λευκή σοκολάτα
  • 1 φλ. κράνμπερις




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπαμε στο μίξερ το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη. Προσθέτουμε τον κρόκο αβγού και το απόσταγμα βανίλιας, μέχρι να ενωθούν. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε τη λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια, με το μαχαίρι και τα κράνμπερις και ανακατεύουμε με το χέρι ή με μία κουτάλα.

Βάζουμε κουταλιά κουταλιά το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση 3-4 εκ. ή το πλάθουμε σε μπαλάκια. 

Ψήνουμε τα cookies σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για 12-14 λεπτά. 
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν, χωρίς να τα πιάσουμε, γιατί είναι πολύ μαλακά και θα διαλυθούν.