ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Από τον Γιάννη Λουκάκο



ΥΛΙΚΑ

Για το τελείωμα του πιάτου

300 γρ. σαντιγί
100 γρ. μπισκότα, τριμμένα
280 γρ. μπισκότα
Κρέμα σοκολάτας
Κρέμα βανίλιας

Για την κρέμα σοκολάτας

490 γρ. κρέμα γάλακτος
330 γρ. γάλα
12γρ. ζελατίνη
200 γρ. κουβερτούρα 70 %
50 γρ. μαύρη ζάχαρη

Για την κρέμα βανίλιας

1 κιλό κρέμα γάλακτος
17 γρ. ζελατίνη
110 γρ. ζάχαρη
2 στικ βανίλια φυσική



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τελείωμα του πιάτου
Στρώνουμε την επιφάνεια του ταψιού με μια στρώση από μπισκότα και από πάνω ρίχνουμε τη κρέμα βανίλιας.Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρουμε το ταψί από  το ψυγείο και στρώνουμε άλλη μια στρώση από μπισκότα. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα της σοκολάτας και τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο μέχρι να πήξει η κρέμα. Πριν σερβίρουμε, στρώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με το τριμμένο μπισκότο.
Για την κρέμα σοκολάτας
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν-μαρί.
Ρίχνουμε το γάλα και τη ζάχαρη σ' ένα κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε μέχρι το σημείο βρασμού.  Αφού πάρει το γάλα μια βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το καυτό γάλα στην λιωμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφού ανακατέψουμε καλά το μίγμα, το κρυώνουμε στους 30 βαθμούς.
Για την κρέμα βανίλιας
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Βάζουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, σε σημείο λίγο πριν τον βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σουρώνουμε και στύβουμε τη ζελατίνη καλά και την προσθέτουμε στο μείγμα της κρέμας ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Κρυώνουμε την κρέμα στους 30° C.