ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Απο τον Διονύση Αλέρτα


ΥΛΙΚΑ
  • 240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 πορτοκάλια μόνο το ξύσμα τους
  • 90 γρ. βούτυρο
  • 85 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 13 αβγά μόνο τους κρόκους
  • 315 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φρούτα κονφί
  • 5 κ.σ. αμύγδαλα ψημένα
  • 85 ml χυμό πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τους κρόκους με την ζάχαρη για περίπου 10΄λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε στο μείγμα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Έπειτα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου) το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ενσωματώνουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder (κοσκινισμένα πάντα!!) στο μίγμα μας λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια μαρίζ, έως ότου να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα χοντροκομμένα και τα φρούτα.
Βάζουμε το μείγμα σε μία αντικολλητική στρόγγυλη φόρμα (28 εκ.) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου 50-55 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε κατά βούληση