CUP CAKES ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

 Από τον Χρόνη Δαμαλά


ΥΛΙΚΑ

  • 250 ml. κρέμα γάλακτος & ακόμα 100 ml για το γλάσο
  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα & ακόμα 150 γρ. για το γλάσο
  • 5 αβγά
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το γλάσο ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και περιχύνουμε την σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Ανακατεύομαι το αλεύρι με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε την σοκολάτα.

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. 

Προθέτουμε την λειωμένη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και εν συνεχεία τα στερεά και ανακατεύουμε πολύ λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 

Γεμίζουμε τα φαρμάκια και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170C.

Αφήνουμε να παγώσουν και καλύπτουμε με το γλάσο σοκολάτας. 

Γαρνίρουμε με χρωματιστή ζάχαρη ή κομμάτια σοκολάτας.