ΜΠΡΙΟΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΦΟΥΝΤΟΥΚΙ

Από τον Pastry Chef Μάνο Παπαχρήστο




ΥΛΙΚΑ
(για 5 άτομα)
Για τη ζύμη;

  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 180 γρ. γάλα
  • 15 γρ. μαγιά νωπή
  • 2 αβγά
  • 55 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. αλάτι
  • 100 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 1 αβγό για επάλειψη
Για τη γέμιση:
  • 150 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Για τη γκανάς:
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 10 γρ. μέλι
  • 180 γρ. κουβερτούρα 
  • 60 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 20 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
Για το πασπάλισμα:
  • Ζάχαρη χοντρή 




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, τη μαγιά σε τρίμματα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τα 2 αβγά και το γάλα. Μόλις ανακατευτούν τα υλικά μας και γίνουν μια σφικτή ζύμη, προσθέτουμε τη μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου. Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη μας θα την αφήσουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί. Όση ώρα ξεκουράζεται η ζύμη, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μαζί με τη μαργαρίνη και το μέλι. Μόλις φτάσει η κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία βρασμού τότε την ανακατεύουμε σε ένα μπολ μαζί με τις σοκολάτες τις οποίες έχουμε θρυμματίσει. Ανακατεύουμε κατά προτίμηση με μαρίζ για να μην πάρει αέρα το μείγμα μας. 
Ανοίγουμε τη ζύμη μας με ένα πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα. Απλώνουμε τη γκανάς πάνω στη ζύμη και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια, τα οποία έχουμε προηγουμένως θρυμματίσει. Από πάνω ρίχνουμε ψιλοκομμένα κομματάκια σοκολάτας γάλακτος. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε στρογγυλή φόρμα που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 20 έως 25 λεπτά. Μόλις σχεδόν διπλασιαστεί ο όγκος του αλείφουμε με αβγό και πασπαλίζουμε με την χοντρή ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 25 λεπτά.