Από τον Pastry Chef Βασίλη Σακελλαρίου
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. αβγά
- 200 γρ. καστανή ζάχαρη
- 250 γρ. σοκολάτα υγείας 72%
- 250 γρ. φρέσκο γάλα
- 200 γρ. ελαιόλαδο Άλτις
- 30 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 250 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
- 330 γρ. ζάχαρη
- 220 γρ. φρέσκο γάλα
- 50 γρ. κακάο σκόνη
Βάζουμε το ελαιόλαδο και την σοκολάτα να λιώσει σε φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό ή σε μπεν μαρί.
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε ελαφρά σε μίξερ ή στο χέρι. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν ενώνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
Για το σιρόπι σαν ελαφριά γκανάς:
Βάζουμε τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, το γάλα και το κακάο σε κατσαρολάκι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.
Περιχύνουμε το γλυκό ζεστό με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα να κρυώσει και σερβίρουμε.