CHOCOLATE TORTLE



Υλικά

Για τη βάση
1 συσκευασία γεμιστά μπισκότα  της επιλογής σας
2/3 φλυτζανιού καρύδια θρυμματισμένα
Βούτυρο λιωμένο (1/4 φλιτζάνι)  57 γραμμάρια
1 κυκλικό ταψί για κέικ

Για τη γέμιση 
1500 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα κουβερτούρα  (1 1/2 κιλό)
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου  113 γραμμάρια
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος  235 γραμμάρια  35 % λιπαρά

Για την επικαλυψη
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κούπα κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά




Εκτέλεση

Για τη βάση
Προετοιμάστε τη βάση. Θρυμματίστε το μούλτι , προσθέστε αρκετό λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια βάζετε το μείγμα μέσα στο ταψί και το στρώνετε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού. Ψήνετε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Για τη γέμιση 
Ενώ η βάση ψήνεται, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα ψιλοκομμένη. Όταν λιώσει η σοκολάτα μέσα στο βούτυρο τότε ρίχνουμε  σιγά-σιγά ανακατεύοντας την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας αργά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε το μείγμα στο έτοιμο ταψί με τη βάση. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Για την επικάλυψη
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και καλύπτετε  το γλυκό.



Source