ΜΑΚΑΡΟΝ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΚΑΝΑΖ




Υλικά

Για τα μακαρόν
200 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
20 γραμμάρια αγνό κακάο
125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου
50 γραμμάρια ζάχαρη
105 γραμμάρια ασπράδι αυγού από 3 ή 4 αυγά

Για τη γκανάζ
225 γραμμάρια σοκολάτα  ημίγλυκη, χοντροκομμένα
1 φλιτζάνι κρέμα  γάλακτος με 35 % λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Εκτέλεση

Για τα μακαρόν
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ 125 γραμμάρια σκόνη αμυγδάλου, 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη και 20 γραμμάρια κακάο και τα χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για ένα λεπτό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165 βαθμούς.
Τοποθετούμε μια λαδόκολλα σε ένα μεγάλο ταψί του φούρνου που θα έχει σχήμα πλάκας.

Χτυπάμε μαρέγκα τα ασπράδια των αυγών και στη συνέχεια τα ανακατεύουμε με 50 γραμμάρια ζάχαρη.
Χτυπάμε άλλο ένα λεπτό.
Ανακατεύουμε στη μαρέγκα το πρώτο μείγμα που φτιάξαμε που αποτελείται από σκόνη αμυγδάλου, κακάο και ζάχαρη άχνη.

Τη μαρέγκα πρέπει να τη ρίχνουμε σταδιακά και λίγο- λίγο ώστε η ζύμη που θα φτιάξουμε για τα μακαρόν να μην είναι ούτε πολύ υγρή ούτε πολύ στερεή.
Έτσι τα μακαρόν θα είναι γυαλιστερά και τραγανά.
Βάζουμε τη ζύμη για τα μακαρόν σε κορνέ χωρίς στόμα και φτιάχνουμε περίπου 20 μακαρόν.

Τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα και τα βάζουμε στο φούρνο να ψηθούν για 12-15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκολλάμε από τη λαδόκολλα.

Για τη γκανάζ
Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ μεσαίου μεγέθους.
Τοποθετήστε την κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει.

Ρίξτε πάνω από τη σοκολάτα και αφήστε το μέχρι να μαλακώσει η σοκολάτα, περίπου 5 λεπτά.
Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσει.
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές και γυαλιστερό, το αδειάζουμε σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και φτιάχνουμε το γλυκό μας το οποίο είναι σαν σάντουιτς, με 2 μακαρόν και τη γέμιση γκανάζ στη μέση.



Source