Υλικά
200 γραμμάρια κουβερτούρα
Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
Δύο σφηνάκια κονιάκ
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
Δύο βανίλιες
Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
Δύο σφηνάκια κονιάκ
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
Δύο βανίλιες
Εκτέλεση
Αφήνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο βούτυρο να λιώσουν όλα και να πήξει το μείγμα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα δυο μείγματα, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Source
Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα δυο μείγματα, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.
Source