ΦΟΝΤΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




Υλικά

200 γραμμάρια κουβερτούρα
Ένα φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
Δύο σφηνάκια κονιάκ
Μισό φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
50 γραμμάρια βούτυρο
Δύο βανίλιες




Εκτέλεση

Αφήνουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το ζαχαρούχο βούτυρο να λιώσουν όλα και να πήξει το μείγμα. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα.

Βγάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα δυο μείγματα, προσθέτουμε τις βανίλιες και τα αμύγδαλα. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψάκι με λαδόκολλα και το παγώνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο.



Source