ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ





Υλικά

2 ασπράδια αυγών
1/4 κουταλιά του γλυκού κρεμόριο
100 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια τριμμένο αμύγδαλο
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια
250 γραμμάρια ινδοκάρυδο




Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε τα ασπράδια με το κρεμόριο μέχρι να έχετε μια παχιά μαρέγκα. Αρχίστε να προσθέτετε τη ζάχαρη λίγη- λίγη ενώ συνεχίζετε το χτύπημα.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά απαλά, με μια σπάτουλα, μέσα στη μαρέγκα. Στη συνέχεια γεμίζετε ένα κορνέ με το μείγμα και κάνετε ροζέτες σε ταψί με λαδόκολλα.
Μπορείτε επίσης  να χρησιμοποιήσετε το κουτάλι του παγωτού δίνοντας κυκλικό σχήμα Διακοσμούμε με ολόκληρο ασπρισμένο αμύγδαλο ή κεράσι γλασέ. Έψησα στους 180 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε.


Source