ΤΣΗΖΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ


Υλικά


Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο σε αλουμινόχαρτο


Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη
100-120 γρ. φουντούκια (ξεφλουδισμένα και ανάλατα)
1 κουτ. σούπας βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
80 γρ. ζάχαρη
Έτοιμο σιρόπι καραμέλας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ρίχνουμε τα μπισκότα σπασμένα στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουμε σε σκόνη. Τα ρίχνουμε σε μπολ και τα αναμιγνύουμε με το βούτυρο. Παίρνουμε ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και, αφού στρώσουμε μια λαδόκολλα, απλώνουμε από πάνω το μίγμα των μπισκότων. Το πιέζουμε με την ανάποδη ενός κουταλιού να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Τοποθετούμε το τσέρκι στο ψυγείο και το αφήνουμε να σφίξει καλά η βάση μας. 

Στο μεταξύ, βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την άχνη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε το τυρί και τα χτυπάμε όλα μαζί, στη χαμηλή ταχύτητα, να ενοποιηθούν. 

Απλώνουμε το μίγμα, πάνω από τη βάση των μπισκότων. Στρώνουμε την επιφάνεια, με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά η κρέμα μας. 

Στη συνέχεια, λιώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και ρίχνουμε τα φουντούκια με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα φουντούκια. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και απλώνουμε τα φουντούκια σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να σταθεροποιηθεί η καραμέλα. 

Διακοσμούμε το γλυκό με καραμελωμένα φουντούκια, ολόκληρα ή χοντροσπασμένα, και περιχύνουμε με το σιρόπι καραμέλας.