ΠΟΠΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Aπό την Πόπη Μπρέντμαρ


YΛΙΚΑ


  • 180 γρ. μπισκότα τύπου oreo
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 100 γρ. λευκή σοκολάτα
  • Χρωματιστή τρούφα
  • Ξυλάκια για γλειφιτζούρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα αλέθουμε μέχρι να γίνουν πούδρα και τα βάζουμε σε μπολ.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, ανακατεύουμε με το μπισκότο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να σφίξει.
Πλάθουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια, καρφώνουμε τα ειδικά ξυλάκια και αφήνουμε στο φυγείο για άλλη μία ώρα να σφίξουν μέρι να τα βουτήξουμε στη σοκολάτα.
Λιώνουμε την λευκή και τη μαύρη σοκολάτα ξεχωριστά σε «μπεν μαρί».
Βουτάμε τα γλειφιτζούρια στη σοκολάτα προσέχοντας να καλυφτθούν ομοιόμορφα με μια λεπτή στρώση σοκολάτας.
Μπορούμε να βουτήξουμε κάποια και στη λευκή σοκολάτα και να κάνουμε διάφορους συνδυασμούς.
Για διακόσμηση τα βουτάμε με προσοχή στη χρωματιστή τρούφα και μετά τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.