ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ

Απο τον Γιάννη Λουκάκο





ΥΛΙΚΑ

  • Για τα μπισκότα
    • 190 γρ. βούτυρο
    • 1 γρ. αλάτι
    • 75 γρ. ζάχαρη, άχνη
    • 20 γρ. κρόκοι αβγού
    • 1 τμχ. βανίλια φυσική
    • 215 γρ. αλεύρι, μαλακό
    • ζάχαρη για το ρολάρισμα

  • ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για τα μπισκότα
    Στον κάδο του μίξερ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, με το φτερό σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές ζυμάρι.
    Πλάθουμε το ζυμάρι σε κυλινδρικό σχήμα και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
    Βγάζουμε από την κατάψυξη και αλείφουμε ελαφρά με νερό.
    Σ' ένα ταψί με κρυσταλλική ζάχαρη, ρολάρουμε το ζυμάρι και το κόβουμε σε ροδέλες.
    Τοποθετούμε τις ροδέλες σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 20 λεπτά.