ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

Από τον Στέλιο Παρλιάρο



ΥΛΙΚΑ

Για ταψί 24 εκ.
  • 5 αβγά
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 400 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 2 κ.γ. κανέλλα
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια:
  • 1 φλ. καρύδια
  • ½ φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. νερό

Για το σιρόπι:
  • 500 γρ. ζάχαρη 
  • 400 γρ. νερό
  • 50 γρ. γλυκόζη
  • 1 ξυλάκι κανέλλα

Για την κρέμα τυριού:
  • 400 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα 
  • 200 γρ. Arla κρέμα γάλακτος 





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. 
Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο. 
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα χτυπημένα αβγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο,  το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τα τριμμένα καρύδια, την κανέλλα,  και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε το μείγμα σ’ ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς, για 45-50 λεπτά. 

Για τα ζαχαρωμένα καρύδια:
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με λίγο νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε, συνεχώς, μέχρι να ζαχαρώσουν και να ασπρίσουν.Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι:
Βράζουμε για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και το ξυλάκι κανέλλας. Αφαιρούμε από το σιρόπι το ξυλάκι κανέλλας. Ρίχνουμε το σιρόπι ζεστό επάνω στη ζεστή καρυδόπιτα και την αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει.   

Για την κρέμα τυριού:
Χτυπάμε στο μίξερ το φρέσκο τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού πάνω στην σιροπιασμένη καρυδόπιτα και πασπαλίζουμε με τα ζαχαρωμένα καρύδια.