ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ



Από τον Chef Μάνο Ζουρνατζή





Εύκολη γαλατόπιτα με ρύζι και αβγά

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. ρύζι καρολίνα ή arborio
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 15 αβγά
  • 30 γρ. κόρν φλάουρ
  • 600 ml γάλα
  • 1 κουτάκι βανίλια
  • Χυμό από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • Αλεύρι για το ταψί
  • Μαργαρίνη Βιτάμ για το ταψί




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το ρύζι σε ένα λίτρο νερό με αλάτι για 8 - 10 λεπτά και το σουρώνουμε σε μιακατσαρόλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά και τη μισή ζάχαρη.
Για την κρέμα:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλάτιτη βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τηνυπόλοιπη ζάχαρη να πάρουν μία βράσηΔιαλύουμε το κορν φλαουρ στο χυμό πορτοκαλιούκαι το προσθέτουμε στη κατσαρόλα να πάρει μία βράση. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να ενωθεί το ρύζι με την κρέμα.
Αλείφουμε ένα μεγάλο ταψί με μαργαρίνη, το αλευρώνουμε και ρίχνουμε μέσα το τελικό μας μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.Χαμηλώνουμε στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτάΑφήνουμε να κρυώσειλίγο και μετά την κόβουμε.
Αν θέλουμε βάζουμε από πάνω κανέλα ή καραμελώνουμε με λίγη μαύρη ζάχαρη.