ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Από τον Ευτύχη Μπλέτσα



ΥΛΙΚΑ
80 γρ. νωπή μαγιά
1 κιλό αλεύρι 
λίγο χλυαρό νερό
5 αυγά
350 γρ ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο
135 γρ. γάλα
30 γρ. χυμό πορτοκάλι
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
30 γρ. σπορέλαιο
1 κουταλιά μέχλεπι ,
1 κουταλιά κακουλέ
1 βανίλια, λίγο αλάτι
σουσάμι για πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Ανακατεύουμε την μαγιά με νερό και αλεύρι και την αφήνουμε να φουσκώσει
2. Χτυπάμε αυγά και φτιάχνουμε το ζυμάρι
3. Αφήνουμε να φουσκώσει το ζυμάρι για 2 ώρες
4. Πλάθουμε τα τσουρέκια σε διάφορα σχέδια (δείτε βίντεο)
5. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν
6. Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι
7. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35 λεπτά στον αέρα.
Σημείωση: Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των τσουρεκιών και τον φούρνο σας.