ΕΥΚΟΛΟ ΜΙΛΦΕΙΓ

Από την Ιωάννα Σταμούλου



ΥΛΙΚΑ
Για ταψί 25 εκ.

  • 650 ml γάλα (για ζέσταμα)
  • 100 ml γάλα (κρύο)
  • 2 βανίλιες
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 αβγά
  • 80 γρ. κορν φλάουρ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. βούτυρο soft Lurpak
  • 350 ml Arla κρέμα γάλακτος 
  • 430 γρ. σφολιατίνια
  • Ζάχαρη άχνη (για το σερβίρισμα)





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την κρέμα, ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι, το γάλα, σε μέτρια φωτιά. 
Βάζουμε σε ένα μπολ τα αβγά και τα χτυπάμε με τον αβγογδάρτη. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κρύο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. 
Βάζουμε όλο το μείγμα με τα αβγά μέσα στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς, με σύρμα, μέχρι να πάρει βράση και να πήξει η κρέμα. Προσθέτoυμε, εκτός φωτιάς, το βούτυρο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει λεία η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. 
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια, μέχρι να αφρατέψει και να γίνει σαντιγί. Κρατάμε λίγη από τη σαντιγί για το σερβίρισμα.
Βάζουμε την υπόλοιπη σαντιγί μέσα στην κρέμα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε την κρέμα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Βάζουμε μία στρώση από τα σφολιατίνια μέσα σε ένα ταψί ή σε μια μακρόστενη φόρμα, στην οποία έχουμε απλώσει μια διάφανη μεμβράνη. 
Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ώστε να γίνει μια λεπτή ομοιόμορφη στρώση. Βάζουμε μία ακόμα στρώση σφολιατίνια και απλώνουμε την υπόλοιπη σαντιγί. Αν χρειαστεί, θα κόψουμε κάποια σφολιατίνια με κοφτερό μαχαίρι για να τα φέρουμε στα μέτρα του ταψιού και να καλύψουμε τα κενά. Αν κάποιο θρυμματιστεί, το κρατάμε στην άκρη για να το χρησιμοποιήσουμε στο ντεκόρ.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για μερικές ώρες να σταθεροποιηθεί και μετά το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Αφαιρούμε την διάφανη μεμβράνη με προσοχή και αλείφουμε την επιφάνεια με την σαντιγί που κρατήσαμε. 
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και τριμμένα σφολιατίνια.