ΜΠΟΥΓΑΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Aπό την Ματίνα Δελητζά




ΥΛΙΚΑ

Για στρογγυλό ταψί 30cm 

Για τη ζύμη:

  • 350 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 1 φλ. χλιαρό νερό
  • 1 κ.γ. ξίδι ή ρακί
  • 1/5 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
  • 680 ml γάλα
  • 25 γρ. μαργαρίνη με 25% βούτυρο Flora
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 55 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκους αβγών
  • 1 φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Απαλό
  • 200-250 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα:

  • 100 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή σοκολάτα κουβερτούρα
  • Παγωτό καραμέλα- κρέμα Carte d’ or (για το σερβίρισμα)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι. 
Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο, ρίχνουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατεύουμε κυκλικά, με το χέρι, ρίχνοντας το νερό σιγά σιγά. 
Πλάθουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη. 
Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 20 λεπτά. 

Για τη γέμιση:
Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, σε χαμηλή φωτιά . 
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαργαρίνη με βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ στο μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε. 
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τη σοκολάτα ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε τα φύλλα. 
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί, απλώνουμε το πρώτο φύλλο  και το λαδώνουμε. 
Βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, προσθέτουμε τη γέμιση και την σοκολάτα τριμμένη. 
Απλώνουμε άλλα 2 λαδωμένα φύλλα, γυρίζουμε τις άκρες και αλείφουμε με ελαιόλαδο. 
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά, στους 180-190 βαθμούς. 

Για το σερβίρισμα:
Λιώνουμε την σοκολάτα κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Όταν ψηθεί, περιχύνουμε τη μπουγάτσα με λιωμένη σοκολάτα και προσθέτουμε παγωτό καραμέλα-κρέμα.