ΖΕΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Από τον Γιάννη Λουκάκο



ΥΛΙΚΑ

Για το ζελέ σοκολάτα

400 γρ. σοκολάτα γάλακτος, κομμένη σε μικρά κομμάτια
14 γρ. ζελατίνη
160 γρ. βραστό νερό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ζελέ σοκολάτα


Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Στο μεταξύ, ρίχνουμε το βραστό νερό της συνταγής μας πάνω από τη σοκολάτα και αφήνουμε για ένα λεπτό. Στραγγίζουμε τη ζελατίνη και την ενσωματώνουμε στη σοκολάτα. Ομογενοποιούμε με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, προσέχοντας να μη δημιουργήσουμε αέρα στο μείγμα. Σουρώνουμε σε σινουά, τοποθετούμε σε σκεύη της αρεσκείας μας και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.