ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

    Απο τον Άκη Πετρετζίκη




ΥΛΙΚΑ

  • 180 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. ούζο ή άλλο αλκόολ
  • 125 γρ. καβουρδισμένο και χοντροκομμένο στο μπλέντερ φουντούκι
Για την επικάλυψη
  • κακάο
  • ψιλοκομμένοι, καβουρδισμένοι ξηροί καρποί
  • σοκολατένιες τρούφες





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος.
  • Μόλις πάρει βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα.
  • Με μια σπάτουλα ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέτουμε τα φουντούκια και το ούζο και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού που το βουτάμε σε σκόνη κακάο παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα.
  • Την κάθε κουταλιά την κάνουμε μπαλάκι στο χέρι μας φορώντας γάντια για να μην λιώσει η σοκολάτα και την αφήνουμε να πέσει πάνω σε ένα μπολ που έχουμε βάλει τα υλικά της επικάλυψης.
  • Ανακινούμε καλά να πάει παντού και να κολλήσει το υλικό επικάλυψης πάνω στο τρουφάκι.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο. Αφήνουμε 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου πριν σερβίρουμε.