ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΦΥΤΙΚΗ ΣΑΝΤΙΓΥ & ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΡΟΔΑΚΙΝΟ

Από την Ιωάννα Σταμούλου





ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι:

  • 4 αβγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 2 βανίλιες
  • Μαργαρίνη Βιτάμ Soft για να αλείψουμε τη λαδόκολλα
Για τη γέμιση: 
  • 250 γρ. φυτική σαντιγύ Μorfat Creamy
  • ½ φλ. μαρμελάδα ροδάκινο 
  • ½ φλ. αμύγδαλα 
  • ½ φλιτζάνι γάλα
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. κονιάκ 
Για τη διακόσμηση:
  • 1 ροδάκινο κομπόστα 







ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια για 10 λεπτά περίπου. Μόλις ασπρίσει και αφρατέψει το μείγμα μας, προσθέτουμε το αλεύρι μας με κόσκινο ανακατεύοντας. Στρώνουμε τη ζύμη μας πάνω σε λαδόκολλα που έχουμε αλείψει με μαργαρίνη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί στο μίξερ όσο να πάρει όγκο και να αφρατέψει, για 5 λεπτά. Μετά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για να την μεταχειριστούμε ευκολότερα.
Βγάζουμε το παντεσπάνι μόλις ψηθεί και το κάνουμε ρολό για να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Μόλις κρυώσει ξετυλίγουμε το παντεσπάνι και βάζουμε μια στρώση μαρμελάδας. Αν η μαρμελάδα μας είναι πολύ πηχτή μπορούμε να την αραιώσουμε με λίγο κονιάκ. 
Από πάνω απλώνουμε τη σαντιγί κρατώντας λίγη για τη διακόσμηση του κορμού μας. Πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα και χοντροκοπανισμένα αμύγδαλα και τυλίγουμε τον κορμό μας. Κόβουμε τις άκρες του κορμού και τον τοποθετούμε στην πιατέλα. Επικαλύπτουμε με την υπόλοιπη σαντιγί, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα και διακοσμούμε με φέτες ροδάκινο κομπόστα. Ιδανικά αφήνουμε στο ψυγείο πριν σερβίρουμε. Το γλυκό μας διατηρείται στο ψυγείο για 3 – 4 μέρες.