ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ & ΜΠΑΝΑΝΕΣ

Από τον Pastry Chef Μάνο Παπαχρήστο




ΥΛΙΚΑ


Για τη ζύμη:

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 240 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ
  • 180 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. κακάο
  • 1 αβγό
  • Αλάτι 
Για το μείγμα σοκολάτας :
  • 80 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 80 γρ. μαργαρίνη Βιτάμ 
  • 2 αβγά
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μπανάνα
  • 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη 
  • 1 σφην. μαύρο ρούμι

Παγωτό Carte d’Or Στρατσιατέλα για το σερβίρισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε την μαργαρίνη μαζί με την άχνη ζάχαρη και μόλις μαλακώσει η μαργαρίνη προσθέτουμε τα αβγά. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το κακάο και τα προσθέτουμε στο μίξερ. Μόλις ενσωματωθούν όλα τα υλικά, βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε με ένα πλάστη και την τοποθετούμε στην φόρμα ψησίματος. Εναλλακτικά αφήνουμε την ζύμη μας να μαλακώσει τόσο όσο να μπορούμε να την απλώσουμε με τα δάχτυλα. Απλώνουμε στην επιφάνεια μια μεμβράνη, βάζουμε ρύζι ή όσπρια για να μην φουσκώσει η ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. 
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με τη μαργαρίνη. Σε ένα μπολ σπάμε τα αβγά και τα ανακατεύουμε με τη ζάχαρη. Προσοχή ανακατεύουμε αμέσως τη ζάχαρη με τα αβγά, γιατί η ζάχαρη ψήνει τον κρόκο και κάνει κομματάκια τα οποία δεν λιώνουν. Ανακατεύουμε τα αβγά με τη λιωμένη σοκολάτα και το αλεύρι. 
Μόλις ψηθεί η τάρτα, την γεμίζουμε με το μείγμα σοκολάτας και κόβουμε από πάνω χοντρά κομμάτια μπανάνας. Ρίχνουμε από πάνω τη καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 20 λεπτά. Μόλις βγει από τον φούρνο ραντίζουμε με μαύρο ρούμι. 
Σερβίρουμε την τάρτα μας μαζί με παγωτό!
Η ζύμη της τάρτας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κουλουράκια.