ΛΙΚΕΡ ΑΠΟ ΡΟΔΙ

Απο τη Ντίνα Νικολάου

Υπέροχο λικέρ από ρόδι που θα του προσθέσουμε λίγη γρεναδίνη για να δώσουμε πιο βαθύ και εντυπωσιακό χρώμα.
liker rodiou olivemagazinegr

Υλικά

  • 5 ρόδια καθαρισμένα
  • 800ml ρακή
  • 700γρ. ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
  • 2-3 κουτ. σούπας γρεναδίνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.

Βήμα 2

Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι. Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες. Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.

Βήμα 3

Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα. Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.

ΠΗΓΗ: http://www.olivemagazine.gr/