Απο τη Ντίνα Νικολάου
Υπέροχο λικέρ από ρόδι που θα του προσθέσουμε λίγη γρεναδίνη για να δώσουμε πιο βαθύ και εντυπωσιακό χρώμα.
Υλικά
- 5 ρόδια καθαρισμένα
- 800ml ρακή
- 700γρ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας, μικρό
- 2-3 κουτ. σούπας γρεναδίνη
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα ρόδια και κρατάτε τα σπόρια.
Βήμα 2
Βάζετε τα σπόρια ροδιών, τη ρακή και τη ζάχαρη σε γυάλινο μπουκάλι. Προσθέτετε και το ξυλάκι κανέλας. Κλείνετε καλά το μπουκάλι και το αφήνετε στον ήλιο ή σε ζεστό μέρος για 25 με 30 μέρες. Ανακινείτε κάθε μέρα το μπουκάλι για να λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 3
Κατόπιν σουρώνετε το λικέρ και το μεταφέρετε σε ωραίο μπουκάλι. Προσθέτετε και τη γρεναδίνη για να ενισχύσετε το χρώμα. Το αφήνετε μια βδομάδα να ωριμάσει η γεύση του πριν το σερβίρετε παγωμένο με μια λεπτή φλούδα πορτοκάλι.
ΠΗΓΗ: http://www.olivemagazine.gr/