CUPCAKES ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΚΡΕΜΑ


Υπέροχα cupcakes βανίλιας με σοκολατένια βουτυρόκρεμα. Μια υπέροχη συνταγή με την εγγύηση της κορυφαίας Αμερικανίδας Σεφ Martha Stewart, που σίγουρα θα σας γοητεύσει και θα εντυπωσιάσει.

Υλικά συνταγής

  • Για τα cupcakes βανίλιας:
  • 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Για βουτυρόκρεμα σοκολάτας:
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 450 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • 5 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι με τις ειδικές “θήκες” για cupcakes. Σε περίπτωση που δεν έχετε ειδικό ταψί τότε βάζετε 30 μεγάλες χάρτινες θήκες για cupcakes πάνω στο ταψί του φούρνου. [*]
  2. Για τα cupcakes: Σε ένα μπολ ανακατεύτε το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Σε άλλο μπολ χτυπάτε καλά με το μίξερ χειρός το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για 5′-7′ μέχρι να έχετε ένα κρεμμώδες, αφράτο, σχεδόν λευκό μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτετε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Χαμηλώνετε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε τη βανίλια και αργά, λίγο λίγο, το μείγμα με το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα αρχίζοντας και τελειώνοντας με το αλεύρι], συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίχνετε το μείγμα [με ένα κουτάλι] στις θήκες cupcakes γεμίζοντάς τες κατά τα 2/3 λαμβάνοντας υπ” όψη ότι θα φουσκώσουν. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 19-20 λεπτά περίπου [κάντε το πείραμα με την οδοντογλυφίδα], τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
  5. Για τη βουτυρόκρεμα σοκολάτας: Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη βανίλια μέχρι να αφρατέψει και έχετε μια λεία κρέμα. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως στο βούτυρο. Προσθέστε τέλος και το κακάο, αυξήστε τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  6. Βάζετε τη βουτυρόκρεμα σε κορνέ ή σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμείτε τα cupcakes.
[*] Αν θέλετε περισσότερα cupcakes πάρτε μικρότερες θήκες για cupcakes αλλά θα μειώσετε στα 10′-12′ το χρόνο ψησίματος.



Source: marthastewart.com/ Photo:sipsandspoonfuls.com