ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΥΖΟΥ


Απο την Σιμόνη Καφίρη



Θέλετε ένα ξεχωριστό σορμπέ; Σας έχουμε μια κλασική και αγαπημένη γεύση -το λεμόνι- και μια ιδιαίτερα πρωτότυπη -το ούζο- και οι δύο πολύ λαχταριστές και αρωματικές.
SORBE1
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey


Υλικά
  • Για το σορμπέ λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 ασπράδι χτυπημένο σφιχτή μαρέγκα
  • Για το σορμπέ ούζου
  • 1 φλιτζάνι ούζο
  • 1¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό



Για το σορμπέ λεμονιού: Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και το ξύσμα των λεμονιών για 5 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει και ανακατεύετε μέσα τον χυμό λεμονιού. Το βάζετε μέσα σε παγωμένο δοχείο και το μεταφέρετε στην κατάψυξη.
Όταν αρχίσει να πήζει, το βγάζετε και ανακατεύετε το ασπράδι χτυπημένο σε σφιχτή μαρέγκα.
Ξαναβάζετε το σορμπέ στην κατάψυξη για να πήξει. Κάθε 1 ώρα περίπου και για 2-3 φορές, το αφρατεύετε ανακατεύοντάς το με ένα πιρούνι.
Για το σορμπέ ούζου: Ακολουθείτε τα ίδια βήματα της συνταγής για σορμπέ λεμονιού, με τη διαφορά ότι δεν βάζετε στο σιρόπι ξύσμα λεμονιού, αντικαθιστάτε το χυμό με ούζο και δεν προσθέτετε στο σορμπέ μαρέγκα.
Tip:Με τον ίδιο τρόπο που κάνατε το σορμπέ ούζου μπορείτε να κάνετε και σορμπέ σαμπάνιας.

ΠΗΓΗ: http://www.olivemagazine.gr