ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Υλικά

3 αυγά
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα τριμμένη πολύ καλά (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
180 γραμμάρια κουβερτούρα
75 γραμμάρια βούτυρο
1 ταρτιέρια 28 εκ. ή στρογγυλό ταψί




Εκτέλεση

Σε μπεν μαρί ρίχνουμε την κουβερτούρα και την λιώνουμε με το βούτυρο.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά και τα χτυπάμε μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Ανακατεύουμε το μείγμα σοκολάτας με την μαρέγκα και προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα και το μπέικιν πάουντερ.
Αδειάζουμε το μείγμα στην ταρτιέρα μας όπου έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να γίνει κρούστα.
Το εσωτερικό της τάρτας σοκολάτας θα πρέπει παραμείνει λίγο ρευστό.



Source