ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΦΕ 5 ΥΛΙΚΑ


Μια εύκολη συνταγή για υπέροχα Μπισκοτάκια με γεύση Ελληνικού Καφέ.Φτιάξτε το καφέ σας , συνοδεύστε τον με πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκοτάκια με 5 μόνο υλικά και απολαύστε τον.

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. ελληνικός καφές
  • 250 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 250 γρ. Flora με βούτυρο
  • 1 αυγό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη και τον ελληνικό καφέ. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια κι αρχίζουμε να ανακατεύουμε με τα δάχτυλα και να “τρίβουμε” τη ζύμη μέχρι να αποκτήσουμε μία ζύμη με υφή σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενής και εύπλαστη η ζύμη.  Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές κρύο νερό.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μία μπάλα, την τυλίγουμε σε σελοφάν και την αφήνουμε στο ψυγείο να «σταθεί» για μισή ώρα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και χωρίζουμε τη ζύμη σε τρία ή τέσσερα μέρη. Παίρνουμε ένα – ένα τα κομμάτια και τα πλάθουμε πάλι σε μπάλα. Πιέζουμε τη κάθε μπάλα να πλατύνει και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο φύλλα από χαρτί ψησίματος. Με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους ελαφρώς μικρότερο του μισού δαχτύλου.
  4. Με ένα μαχαίρι ή οδοντωτή ροδέλα, κόβουμε τη ζύμη σε τετράγωνα μπισκότα με πλευρά 3 εκατοστά. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη ζύμη. 
  5. Μεταφέρουμε τα μπισκότα σε 2 ρηχά ταψάκια στρωμένα με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μην σπάσουν.
φούρνου συνταγές μπισκότα καφέ ελληνικό επιδόρπια γλυκά









Πηγή:flora.com.gr