ΜΑΚΑΡΟΝ ΒΑΝΙΛΙΑΣ




Υλικά

Για τη ζύμη - μαρέγκα
230 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
100 γραμμάρια ζάχαρη
170 γραμμάρια τριμμένη αμυγδαλόψιχα
4 ασπράδια

Για τη γέμιση
200 γραμμάρια βούτυρο
100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη




Εκτέλεση

Για τη ζύμη - μαρέγκα
Βάζουμε τα θρυμματισμένα αμύγδαλα και τη ζάχαρη άχνη στο μπλέντερ και τα τρίβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε αρκετά σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η μαρέγκα να γίνει σφιχτή και γυαλιστερή. Ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα της αμυγδαλόψιχας με τη μαρέγκα.

Βάζουμε το μείγμα σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και σχηματίζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με ένα φύλλο λαδόκολλα, μικρούς δίσκους από το μείγμα με διάμετρο περίπου 3 εκ.
Αφήνουμε τα μακαρόν ξεσκέπαστα σε θερμοκρασία δωματίου για 25 λεπτά και μετά τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο τα μακαρόν και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για τη γέμιση
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει και προσθέτουμε σταδιακά σε μικρές ποσότητες την άχνη ζάχαρη. Μοιράζουμε τη γέμιση στα μισά μακαρόν και σκεπάζουμε τα με τα υπόλοιπα.



Source