ΣΑΡΑΓΛΙ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


Μια συνταγή για ένα φτιάξετε εύκολα και γρήγορα ένα εύκολο και γρήγορο λαχταριστό σιροπιαστό γλυκό. Σαραγλί με σοκολάτα, καρύδια και σιρόπι πορτοκαλιού.

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο Φύλλο Βηρυτού [ΚΑΝΑΚΙ]
  • 2 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive (220 γρ.) τριμμένα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού μέλι
  • 2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • 1/2 φλ. τσαγιού γλυκόζη 
  • 1 ξύλο κανέλας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το σιρόπι: Βάζετε όλα τα υλικά για το σιρόπι στην κατσαρόλα και τα βράζετε για 7-8 λεπτά.
  2. Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ  ανακατεύετε την καρυδόψιχα, την κουβερτούρα, την κανέλα και τα μπισκότα. Φτιάχνετε τα σαραγλί σύμφωνα με τις οδηγίες [βλέπε πιο κάτω].
  3. Τα βάζετε με τη σειρά σε βουτυρωμένο ταψί, τα αλείφετε με λίγο βούτυρο και τα ψήνετε στους 180° C για 30- 35 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν χρυσόξανθο χρώμα. Μόλις ψηθούν, τα περιχύνετε με το σιρόπι, τα αφήνετε να “πιούν” το σιρόπι και να κρυώσουν ελαφρά, τα κόβετε σε κομμάτια και τα σερβίρετε.
Για να φτιάξετε Σαραγλί 
  1. φούρνου συνταγές σαραγλί επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά
    Αλείφετε ένα φύλλο με βούτυρο, το διπλώνετε στη μέση και αλείφετε πάλι με βούτυρο.




    φούρνου συνταγές σαραγλί επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά
    Απλώνετε 2-3 κουταλιές από τη γέμιση σε μια γραμμή κατά μήκος του φύλλου και τυλίγετε σε ρολό.



    φούρνου συνταγές σαραγλί επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά
    Πιέζετε τις δύο άκρες προς τα μέσα για να ζαρώσει το φύλλο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα υλικά.




φούρνου συνταγές σαραγλί επιδόρπια γλυκά με σοκολάτα γλυκά