ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΟΥΤΕΛΑ ΚΑΙ ΨΗΜΕΝΗ ΜΑΡΕΓΚΑ


Μια εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σοκολατένιο κέϊκ. Ένα κέϊκ με στρώσεις νουτέλας και ψημένης μαρέγκας που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά συνταγής

  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
  • 2 καψουλίτσες βανίλια
  • 2/3 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3/4 φλ. φουντούκι αλεσμένο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 3/4 φλ. Nutella*
  • 2 ασπράδια αυγών *
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα [που θα προεξέχει του ταψιού περιμετρικά] ένα ταψί 18 Χ 28 εκ.
  2. Βάζετε σε ένα μπολ το βούτυρο, τη καστανή ζάχαρη, το αυγό, τη βανίλια, το αλεύρι, το κακάο και το φουντούκι [χτυπημένο στο μούλτι σε σκόνη] και χτυπάτε με το μίξερ χειρός να ομογενοποιηθούν. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε για 25 λεπτά. Το βράζετε από το φούρνο το αλείφετε με τη Νουτέλα και το αφήνετε να κρυώσει. Αυξάνετε τη θερμοκρασία στο φούρνο στους 220 βαθμούς. 
  3. Σε μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα ασπράδια αυγών, προσθέτοντας σταδιακά [κουταλιά κουταλιά] τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ενσωματωθεί η ζάχαρη και να έχετε μια πηχτή μαρέγκα. 
  4. Απλώστε με ένα κουτάλι τη μαρέγκα στο γλυκό πάνω από τη νουτέλα και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας κάντε μικρές κορυφές “στροβιλιστά”. Ψήστε για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι κορυφές της μαρέγκας. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και μόλις μισοκρυώσει το ξεφορμάρετε και το αφήνετε να κρυώσει.
Για πιο “παχιά” στρώση νουτέλας και μαρέγκας χρησιμοποιήστε μεγαλύτερες ποσότητες [1 φλ. νουτέλας και 3 ασπράδια χτυπημένα με την άχνη].