ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΜΥΓΔΑΛΑ



Υλικά

3 1/4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν
1/3 κουταλιά του γλυκού αλάτι
1 1/2 κούπες ζάχαρη
10 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
3 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές του γλυκού γλυκάνισο τριμμένο
1 κούπα σταφίδες μαύρες ή κράνα
1 κούπα ολόκληρα (με τη φλούδα) αμύγδαλα καβουρδισμένα και σπασμένα σε κομμάτια
1 ασπράδι αυγού χτυπημένο για το άλειμμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Περνάμε από κόσκινο το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη στο βούτυρο και προσθέτουμε τα αυγά. Προσθέτουμε τα μυρωδικά (γλυκάνισο. βανίλια) και ανακατεύουμε. Με ξύλινο κουτάλι ή σε χαμηλή ταχύτητα στο μίξερ προσθέτουμε το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα μαζί με τις σταφίδες.
Αφαιρούμε τη ζύμη από το μίξερ και τη ρίχνουμε σε αλευρωμένο πάγκο. Με αλευρωμένα χέρια τη χωρίζουμε σε δύο κομμάτια και πλάθουμε δύο μακρόστενα καρβελάκια με 1,5 έως 2 εκ πάχος. Τα μεταφέρουμε σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και φροντίζουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Αλείφουμε με το ασπράδια αυγού.

Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για κανένα μισάωρο. Με οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε φέτες και τις απλώνουμε ξανά στο ταψί. Ξανά ψήνουμε τις φέτες στο φούρνο για 12 λεπτά από τη μια και 8 από την άλλη γυρνώντας τα ενδιάμεσα μέχρι να πάρουν χρώμα.. Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν σερβίρουμε.