ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



Υλικά

140 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
250 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια άγλυκο κακάο κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 μεγάλα αυγά ή 3 μικρά σε θερμοκρασία δωματίου
65 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
60 ml γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
85 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο σε 165 βαθμούς και τοποθετήστε το ράφι στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Καλύπτετε με αλουμινόχαρτο ένα ταψί τετράγωνο 20 εκατ.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο (μπορείτε να λιώσετε και το βούτυρο και στο φούρνο μικροκυμάτων). Αφαιρέστε το βούτυρο από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το κοσκινισμένο κακάο και τη ζάχαρη.

Στη συνέχεια προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές και γυαλιστερό μείγμα. Έπειτα προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ένα - ένα τα αυγά ανακατεύοντας πολύ καλά. Στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, σταγόνες σοκολάτας. Τέλος προσθέστε το γιαούρτι και ανακατέψτε πολύ καλά με τη σπάτουλα μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα
Χύστε το μείγμα στο ταψί και λειαίνετε το μείγμα με μια σπάτουλα. Ψήστε για περίπου 28-30 λεπτά.  Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήνετε στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να κρυώσει καλά. Με αυτό τον τρόπο τα μπράουνις θα κοπούν πολύ εύκολα. Η συνταγή βγάζει 16 μπράουνις.


Source