ΛΑΧΤΑΡΙΣΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ


Ένα λαχταριστό Σοκολατένιο κέϊκ για όλες τις περιπτώσεις. Για πάρτυ γενεθλίων, για το πρωϊνό γάλα και καφέ ή το το απογευματινό τσάι.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέϊκ:
  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. βανίλια
  • 3 αυγά
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • Για τη σοκολατένια κρέμα / μους:
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 1 καψουλίτσα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
  • 500 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • 2 κ.σ. γάλα 
  • νιφάδες σοκολάτας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα ένα στρογγυλό ταψί βάθους 6 εκ. και διαμέτρου 22 εκ. 
  2. Για το κέϊκ: Σε ένα μπολ κοσκινίζετε και ανακατεύετε καλά το αλεύρι, το κακάο μαζί με τη σόδα.
  3. Βάζετε σε μεγάλο μπολ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά τα αυγά ένα ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτετε εναλλάξ το μείγμα αλευριού και γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα να ομογενοποιηθούν.
  4. Τοποθετείτε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνετε για 40-45 λεπτά, το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε για 10′ να “σταθεί” και μετά το αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
  5. Για τη κρέμα/μους σοκολάτας: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο, τη βανίλια και το κακάο και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη και το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν.
  6. Για τη συναρμολόγηση: Με ένα κοφτερό οδοντωτό μαχαίρι, κόβετε οριζόντια το κέϊκ σε 3 κομμάτια. Βάζετε το ένα κομμάτι -βάση- σε πιατέλα και απλώνετε επάνω 1/2 φλ. τσαγιού από τη μους σοκολάτας, καλύπτετε με το δεύτερο κομμάτι κέϊκ στο οποίο απλώνετε άλλο 1/2 φλ. μους σοκολάτας. Τελειώνετε σκεπάζοντας με το τρίτο κομμάτι κέϊκ. Αλείψτε την υπόλοιπη μους σοκολάτας στην επιφάνεια και περιμετρικά και γαρνίρετε με νιφάδες σοκολάτας.