ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΗΛΟΥ


Γεμίστε το σπίτι με το υπέροχο άρωμα του φρεσκοψημένου κέϊκ μήλου και  στη συνέχεια κόψτε μια  φέτα και απολαύστε το. Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, μυρωδάτο κέϊκ μήλου με λίγα υλικά και απίστευτη γεύση.

Υλικά συνταγής

  • 2 μήλα
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη +λίγο επιπλέον για πασπάλισμα
  • 250 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκατοστών.
  2. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζετε το χυμό λεμονιού και τη μισή κανέλα και χτυπάτε με ένα πιρούνι να ενσωματωθούν. Καθαρίζετε τα μήλα, τα κόβετε σε φέτες και τις βάζετε στο πιάτο με το μείγμα λεμόνι-κανέλα. Ανακατεύετε να αλειφτούν με το μείγμα και τα αφήνετε στην άκρη.
  3. Σε μπολ βάζετε 50 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 50 γρ. αλεύρι και την υπόλοιπη κανέλα και τα τρίβετε το μείγμα με τα δάχτυλά σας μέχρι να γίνουν ψίχουλα. Αφήστε τα στην άκρη.
  4. Χτυπάτε με το μίξερ χειρός τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο το ρίχνετε στο μείγμα αυγών και χτυπάτε για 1 λ. ακόμα να ενσωματωθεί. Κοσκινίστε το αλεύρι και ρίξτε το και αυτό στο μείγμα, σταδιακά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και στρώνετε στη κορυφή τις φέτες μήλου. Πασπαλίζετε με τα “ψίχουλα” που έχετε κρατήσει στην άκρη και ψήνετε το κέϊκ στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ. περίπου.
  6. Βγάλτε το κέϊκ από το φούρνο αφήστε το για 10 λ. στο ταψί να σταθεί και μετά το ξεφορμάρετε και το αφήνετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.




Πηγή: Taste.com.au/delicious. – June 2004 , Page 108/Recipe by Valli Little/Photo: by Steve Brown