BLACK FOREST MAFFINS




Υλικά

1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 αυγά
2 κούπες αλεύρι
200 γραμμάρια κερασάκια από γλυκό του κουταλιού
1 κουταλάκια μπείκιν παούντερ
1 κουταλάκι μπείκιν σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές κακάο
150 γραμμάρια μερέντα
1/4 κούπα λικέρ  της αρεσκείας σας
1 κουταλιά της σούπας καφές εσπρέσσο  διαλυμένος σε 1/4 κούπα νερό
1/2 κούπα ξινόγαλα
1 κουταλιά του γλυκού βανίλια σε υγρή μορφή ή ρούμι ή κονιάκ
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
150 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι




Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κέλσιου. Βάζουμε 12 χαρτάκια για μάφινς στο ειδικό ταψί για μάφινς.
Σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τα αυγά, το ξινόγαλα, την ζάχαρη και το λάδι. Χτυπάμε καλά με μία σπάτουλα.
Σε δεύτερο μπολ, κοσκινίζουμε τα στεγνά υλικά: αλεύρι, μπείκιν παούντερ, σόδα, κακάο, αλάτι.

Προσθέτουμε τα στεγνά υλικά στο το μείγμα με τα αυγά, χρησιμοποιώντας μόνο την σπάτουλα.
Μετά προσθέτουμε τη μερέντα, τα κερασάκια καθαρισμένα χωρίς το σιρόπι, το λικέρ ή  τον καφέ διαλυμένο σε νερό, και την βανίλια ή το κονιάκ - ρούμι.
Με ένα κουτάλι σούπας μοιράζουμε τη ζύμη στο ταψάκι για μάφινς.

Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, η μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν δοκιμάζουμε τα μάφινς.
Σε περίπτωση που η οδοντογλυφίδα χτυπήσει κομμάτι σοκολάτας, θα βγει υγρή, δοκιμάστε πάλι με άλλη σε άλλο σημείο του μάφινς που δεν υπάρχει κομμάτι σοκολάτας.
Αφήνουμε τα μάφινς στο ταψί για 4-5 λεπτά και μετά τα ξεφορμάρουμε από το ταψί. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την γέμιση των μάφινς.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε στη δυνατή σκάλα την κρέμα γάλακτος για 7 λεπτά μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια παίρνουμε την μαρμελάδα και με μια σπάτουλα ενώνουμε με την σαντιγί. Βάζουμε το μείγμα σε κορνέ.
Στη συνέχεια αφού έχουν κρυώσει αρκετά τα muffins με ένα μαχαιράκι τα κόβουμε 2 εκ. πάχος ίσα ίσα τα καπάκια τους και με το κορνέ τα γεμίζουμε και κλείνουμε με τα καπάκια τους.
Τα μάφινς μένουν φρέσκα για 3 μέρες στο ψυγείο.




Source