CHEESECAKE ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ

Από τον Chef Ανδρέα Λαγό




ΥΛΙΚΑ
(για 8 μερίδες) 
Για την βάση:

  • 2ΟΟ γρ. σοκολατένια μπισκότα ( cookies)
  • 50 γρ. καρύδια
  • 80 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο Flora Soft
  • 1 κ.σ μέλι Αττική
Για την γέμιση:
  • 600 γρ. τυρί κρέμα 
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 
  • 30 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ. μέλι Αττική
  • 4 αβγά
Για τη διακόσμηση:
  • 150 γρ. ξύσμα σοκολάτας
  • 150 γρ. μέλι Αττική



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα θρυμματίζουμε έως να γίνουν πούδρα. Βάζουμε τα καρύδια στο μπλέντερ και τα θρυμματίζουν όσο να κρατάνε. Βάζουμε τα καρύδια και τα μπισκότα σε ένα μπολ. Λιώνουμε τη μαργαρίνη με βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στο μπολ με τα μπισκότα. Αφού ανακατέψουμε απλώνουμε το μείγμα μας σε μια φόρμα (20-22εκ) για cheesecake και πιέζουμε με τα χέρια μας για να στρωθεί καλά.
Βάζουμε στο μίξερ το τυρί, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το μέλι και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Προσθέτουμε τα αβγά ένα - ένα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στο τσέρκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 35 - 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Μόλις περάσει η ώρα ψησίματος το αφήνουμε μέσα στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου να σταθεί.
Τέλος, το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Όταν κρυώσει εντελώς το βάζουμε για 10-15 λεπτά στο ψυγείο.
Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με τριμμένη σοκολάτα, περιχύνουμε με μπόλικο μέλι και σερβίρουμε.
Το γλυκό αυτό διατηρείται στο ψυγείο.