ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου





Υλικά συνταγής



  • ·         180 γραμμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ·         150 γραμμ. Καστανή Ζάχαρη FYTRO
  • ·         1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
  • ·         225 γραμμ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
  • ·         30 γραμμ. Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
  • ·         1 πρέζα αλάτι
  • ·         1/2 κ.γλ. Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • ·         150 γραμμ. Κουβερτούρα σε Σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ ή Κομματάκια Κουβερτούρας     ΓΙΩΤΗΣ



Εκτέλεση

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο.

2. Σε μπολ ή στο μίξερ βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με το σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να απορροφηθεί.

3. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα στερεά υλικά λίγα λίγα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με σπάτουλα ή με το χέρι. Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και απαλά ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.

4. Στρώνουμε λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης σε λαμαρίνα. Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 180 C στις αντιστάσεις ή στους 160 C στον αέρα.

5. Με ένα κουτάλι του γλυκού αφήνουμε κουταλιές από το μείγμα στη λαμαρίνα, αφήνοντας αρκετό χώρο ανάμεσα στα μπισκότα γιατί απλώνουν πολύ. Με το κουτάλι απαλά ισιώνουμε τα μπισκότα, πατώντας τα προς τα κάτω.

6. Ψήνουμε για περίπου 12΄. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο πρέπει να είναι λίγο μαλακά, ίσα να έχουν σφίξει. Τα αφήνουμε να σταθούν για 10΄ στη λαμαρίνα γιατί αλλιώς διαλύονται. Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.