ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΜΕ ΖΥΜΗ

Από τη Μάνια Πολέμη


ΥΛΙΚΑ
  • 1 φλ. χοντρό αλάτι
  • 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Νερό βραστό
  • Αντικολλητικό ρολό ψησίματος


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το αλάτι και το αλεύρι με όσο νερό σηκώσει για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Την ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο και κόβουμε σχέδια με τη βοήθεια κουπ-πατ σε ό,τι σχήμα μας αρέσει  [παιδάκι/αστέρι/κύκλο κλπ]. Με ένα καλαμάκι τρυπάμε σε ένα σημείο από το οποίο θα περάσουμε μια κορδέλα για να τα κρεμάσουμε. Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 1 – 1 ½  ώρες στους 100 βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά σε θερμοκρασία περιβάλλοντος –ιδανικά για μια ολόκληρη μέρα.
Τα στολίζουμε όπως είναι ή αν θέλουμε τα βάφουμε με βερνίκι ξύλου. Το βερνίκι τα διατηρεί για περισσότερο καιρό και επιπλέον χρησιμεύει και ως κόλλα για να κολλήσουμε πάνω τους ό,τι θέλουμε [κουμπιά, φιόγκους, χρυσόσκονη κα.]
Καλές γιορτές!