ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ




Υλικά

1 1/2 ποτήρι νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
1 κιλό δαμάσκηνα, όχι πολύ ώριμα
3/4 κιλού ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Στο νεροχύτη της κουζίνας πλένουμε τα δαμάσκηνα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους προσεκτικά με ένα λεπτό μαχαιράκι.

Τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το νερό και τη ζάχαρη για περίπου 45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Στο τέλος, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού. Δεν ανακατεύουμε για να μη λιώσουν τα δαμάσκηνα και τοποθετούμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και διατηρούμε στο ψυγείο.