ΒΑΝΙΛΙΑ ΚΡΕΜ ΜΠΡΟΥΛΕ

Από τον Άκη Πετρετζίκη



ΥΛΙΚΑ

3 κρόκοι αυγών

100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική

250 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

75 ml γάλα 3,5% λιπαρά

1 βανίλια

20 γραμμάρια ζάχαρη λευκή για πασπάλισμα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κρεμ μπρουλέ στα Γαλλικά σημαίνει καμένη κρέμα, αλλά μπορείτε να τη φάτε χωρίς να την καραμελώσετε!
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής τους κρόκους και τη μισή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες.

Αφήνουμε να πάρουνε μια βράση η κρέμα γάλακτος, η βανίλια, το γάλα και η μισή ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι..

Προσθέτουμε στο μέιγμα των κρόκων το μείγμα με το γάλα κουτάλα - κουτάλα και ανακατεύουμε καλά!.

Τοποθετούμε το μείγμα σε δοσομετρικό δοχείο και μετά σε 4 πυρίμαχα πιατάκια
Βάζουμε τα σκεύη σε ένα ταψί.

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε για 45 λεπτά στους 100 βαθμούς.

Αφαιρούμε απο το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και καίμε τη ζάχαρη (άν δεν έχουμε φλόγιστρο, βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς στην ένδειξη <<Γκριλ>> και καραμελώνουμε εκεί).