ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ

Από την Ελένη Ψυχούλη



ΥΛΙΚΑ
  • 150 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
  • ¾ πακ. πτι-μπερ
  • ½ φλ. γάλα
  • ½ φλ. τριμμένο καρύδι
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 3 κ.σ. κονιάκ
  • Kακάο ή τρουφάκι για επικάλυψη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ σπάμε τα πτι-μπερ σε κομματάκια. Λιώνουμε τη σοκολάτα μας σε μπεν μαρί. Όσο πιο μικρά κομμάτια κόψουμε την κουβερτούρα, τόσο πιο γρήγορα θα λιώσει: προσοχή το κομμάτια να έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος για να λιώσουν ταυτόχρονα. Αφού λιώσει η σοκολάτα τη ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τριμμένο καρύδι, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη ζύμη να σφίξει στο ψυγείο για δύο ώρες ή παραπάνω. Για να φτιάξουμε πιο εύκολα τα μπαλάκια βουτάμε τα χέρια μας σε κρύο νερό πριν πλάσουμε το επόμενο τρουφάκι. Πριν τα τοποθετήσουμε σε πιατέλα τα περνάμε από σκόνη κακάο ή από τρούφα ή και από τα δύο για να έχουμε τριών ειδών τρουφάκια!