ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ

Απο τον Άκη Πετρετζίκη




ΥΛΙΚΑ

  • Σαβαγιάρ
  • 250 γρ. μασκαρπόνε
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη
  • 50 ml καφές εσπρέσσο δυνατός
  • 150 ml καφές εσπρέσσο δυνατός για να βουτήξουμε τα μπισκότα
  • 75 γρ. μαυροδάφνη
  • 4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 2 βανίλιες
  • λίγο κακάο τριμμένο για πασπάλισμα
  • λίγο ξύσμα σοκολάτας



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Το κλασικό ιταλικό γλυκό σε μια πιό ελληνική εκδοχή!
  • Φτιάχνουμε τα σαβαγιάρ
  • Βάζουμε στο μίξερ το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, τη μαυροδάφνη, την άχνη ζάχαρη, τα 50 ml καφέ και χτυπάμε καλά με το σύρμα μέχρι να σγίξει το μείγμα για 2-3 λεπτά.
  • Κρατάμε λίγο στο ψυγείο άν θέλουμε την κρέμα και ξεκινάμε να στήνουμε το γλυκό.

  • Παίρνουμε ένα πυρέξ και δίπλα του βάζουμε ένα μπολ στο οποίο βάζουμε τον υπόλοιπο καφέ. Βουτάμε στιγμιαία τα μπισκότα μέσα στον καφέ και τα βάζουμε μέσα στο πυρέξ.
  • Από πάνω τοποθετούμε τη μισή από την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με το ξύσμα σοκολάτας και από πάνω συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.