ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Από τον Ανταβόγλου Αναστάσιο





ΥΛΙΚΑ

500γρ ελαιόλαδο
600γρ αλεύρι ολικής
400γρ βρωμη
150γρ αμύγδαλα
1 ποτηράκι χυμό πορτοκάλι
1 κγ σόδα
200γρ ζάχαρη
1 φακελάκι μπεικιν
Ανθόνερο για ράντισμα
Άχνη για πασπάλισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδιζουμε τα αμύγδαλα αφού τα έχουμε σπάσει σε 2-3 κομμάτια το καθένα. 

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη για περίπου 15 λεπτά. 

Ρίχνουμε τη σόδα μέσα στο πορτοκάλι και ανακατεύουμε πάνω από το το ελαιόλαδο γιατί αρχίζει και αφρίζει. Συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα. 

Ρίχνουμε τα αμύγδαλα, το αλεύρι, τη βρώμη αφου την έχουμε κάνει πούδρα στο μουλτι και το μπέικιν. 

Τα ζυμώνουμε για λίγο και πλάθουμε κουραμπιεδάκια των 25-30 γραμμαρίων. 

Βγαίνουν γύρω στα 60 - 80 κομμάτια. 

Με το που βρουν από το φούρνο τα ψεκάζουμε με το ανθόνερο. 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με την άχνη.

Καλή επιτυχία!