ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ AΝΩΜΑΛΑ Ή ΒΡΑΧΑΚΙΑ

Από τον Pastry Chef Tιμολέων Βλάχου



ΥΛΙΚΑ

Για 35 σοκολατάκια

  • 150 γρ. πραλίνα αμυγδάλου
  • 250 γρ. αμύγδαλα καραμελωμένα
  • 370 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 8 γρ. κονιάκ

Για την πραλίνα αμυγδάλου:

  • 250 γρ. αμύγδαλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 75 γρ. νερό

Για την επικάλυψη:

600 γρ. κουβερτούρα



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. 
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο φούρνο μικροκυμάτων. 
Έπειτα τα ρίχνουμε στο ζαχαρόνερο και τα ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν και να γίνουν πραλίνα. 
Τα αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσουν και στη συνέχεια τα χτυπάμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν πολτός. 
Λιώνουμε τη σοκολατα γάλακτος και τη μαύρη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων. 
Προσθέτουμε στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος τον πολτό πραλίνας αμυγδάλου και ανακατεύουμε. 
Ρίχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα, το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να σφίξει η σοκολάτα. 
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από το μείγμα της σοκολάτας με την πραλίνα αμυγδάλου. 
Αφήνουμε 10-15 λεπτά τα σοκολατάκια να κρυώσουν και έπειτα τα βουτάμε στη λιωμένη μαύρη σοκολάτα. 
Τα αφήνουμε 30 λεπτά με 1 ώρα, εκτός ψυγείου, να κρυώσουν και είναι έτοιμα.